Hej, nu är vi hemma i Karlstad igen efter två roliga dagar i Eskilstuna! 
För att få något sorts avslut på den här bloggen och hela vår resa tänkte vi berättta hur det har gått. Vi åkte ut i semifinalen, endast en poäng efter vinnarna i vår semifinal. Det var surt, men det är inte mycket vi kan göra åt det nu.
Vi fick mest poäng på bilen i gruppen, även fast den bara plockade upp en legobit. Koden fungerade superbra!
Så nu är det väl bara kvar att säga tack för en riktigt rolig tävling och hejdå! 
 
(Bilderna är från T8:ans Facebook)
 
 
 
Hej! 
Nu sitter vi i bussen påväg mot Eskilstuna och vi tänkte ge er en uppdatering om hur det går med bilen. Innan vi klev på bussen var även en av Värmlands dagstidningar här och fotade oss!
Det har arbetats mycket med bilen under helgen och efter många misslyckade försök har vi nu en någorlunda fungerande bil. Vi har använt filmteknik för att felsöka och på så vis kunna göra bilen bättre. 
Själva bilen rullar på som förut och för att plocka upp legobitarna sitter det nu en sorts skopa längst fram som ska fånga upp den. Den är gjord av papper och dubbelhäftande tejp som gör att legobitarna rullar upp i den och sen fastnar. 
Dock har den inte riktigt fungerat helt och hållet. En gång har vi fått upp all de tre legobitarna men annars har resultatet varierat.
Ovanför är även en gammal bild från arbetet med koden och precis som vi skrev i förra inlägget fungerar den bra och vi ska bara klara av att hålla nerverna i styr.
 
Avslutningsvis är här en bild på lite reservdelar som vi har med oss ifall något skulle behöva bytas ut. 
Härnäst väntat mat på hotellet och imorgon drar tävlingen igång!
 
 
 
 
Hej igen, det blev ett tidigare återseende än vad jag hade förväntat mig. Klockan är ju halv tio en lördagskväll, men vad gör man inte för den lilla bloggen när man har fått så bra uppdatering av de som jobbar med bilen som jag har?  
Tidigare skrev jag ju om att vi haft en idé att plocka upp legobitarna med silvertejp men skrotat den idén eftersom vi hade kommit på något bättre. Den nya idén var att plocka upp legobitarna med en räfsa, som ni ser på bild ovan. Men inte heller den idén gick hela vägen, så nu är vi tillbaka på silvertejps-spåret. Alltså kör vi nu på med silvertejp och har än så länge plockat upp en legobit.
På en av bilderna ovan ser ni också bilen som den ser ut i detta skede, vi har som sagt förändrat den sedan regionsfinalen för att förhoppningsvis lyckas ännu bättre. 
Imorgon hoppas de som jobbar med bilen på kunna fortsätta med arbetet, men två av dem konfirmerar sig så det blir lite snålt om tid, men grattis i förskott till er!
Det kommer ju även en frågesport i tävlingen och förberedelserna inför den har väl gått lite upp och ned de senaste veckorna, men vi tränar på iallafall.
Om allt går som det ska kommer ett till inlägg imorgon men om inte annat så lär ni få se när bussen rullar mot Eskilstuna på måndag!