Hej igen! 
Vi är ju då som sagt klass 8:a från Ilandaskolan som ska tävla i rikstävlingen i T8:an den 23 maj i Eskilstuna. Den här bloggen är en del av klassuppgiften "Terrängfordon". Här kommer vi lägga upp texter samt bilder på arbetets olika faser osv. 
 
(Följande text är hämtad från teknikattan.se)
Vår uppgift är: 
"Ett markbundet terrängfordon ska passera genom en given hinderbana, fånga upp och ta med sig så många paket som möjligt och stanna med dessa paket inom ett målområde. Maximal tid från start tills fordonet står stilla i målområdet är 60 sekunder. En färdigbyggd hinderbana med utplacerade paket kommer att finnas i tävlingslokalen. Er uppgift är att konstruera och bygga ett eget terrängfordon. Fordonet får bestå av färdiga komponenter, till exempel axlar och hjul, alternativt vara helt egentillverkat. Dock får fordonet inte drivas, styras eller kontrolleras av elektricitet, pyroteknik, förbränningsmotor eller levande djur."

 

Så detta är våran uppgift. Sen regiontävlingen har vi en egenbyggd testbana och också ett terrängfordon som måste utvecklas eftersom det nu också ska kunna ta upp paket på vägen. Det är det arbetet ni kommer att få följa här. Förutom poäng för hur fordonet tar sig igenom banan (maximalt 12 poäng) kommer det även delas ut ett designpris. Det poäng delas ut är bl.a för hur många paket fordonet lyckas hämta upp, om hela fordonet lyckas stanna i målområdet och sen kan även två poäng delas ut för den här bloggen/loggboken.

 

På bilden ovan ser ni vår klass på Karlstads Universitet efter vinsten i regionfinalen. Vi kommer att gå ut på prao nu vecka 18 så därför kommer det antagligen inga inlägg eftersom större delen av klassen inte är i skolan och vi då inte kan jobba med T8:an. Men ni får ha överseende med det så börjar vi jobba för fullt vecka 19!

Kommentera

Publiceras ej